Den grønne omstilling der “fylder”


Selvom vi hastigt nærmer os årets afslutning, er det vores opfattelse, at der stadig er meget at gøre ude hos jer.

Vi har nu i et par år oplevet at verden og dermed vores markeder ikke er stabile, og det betyder at vi alle skal have lidt bedre fat i roret, uanset om der er medvind elle modvind.
Men husk at det ofte er i de perioder man har chancen for at skabe forandring.

Vi lever ofte efter devisen om, at man ikke skal pille ved noget der virker. Men på længere sigt ændrer det meste sig jo, og lad mig  følge op med en opfordring.


Måske har I lagt mærke til at den grønne omstilling også begynder at vise sig i vores nyhedsbreve og arrangementer. Det er den fordi, det er en af de forandringer markedet lige om lidt kaster ned over os.

Vi ved det godt, men venter lige på at naboen går forrest, det er nok det mest sikre. Måske på kort sigt, men skal der tænkes langsigtet, er de fleste af os nødt til at komme med på vognen. 


Også i 2023 kommer vi til at arrangere kurser og kompetence-dage om CO2 regnskaber og cirkulær økonomi, og selvom I ikke er ramt så meget af det lige nu, så er der ved at tegne sig en plan for hvordan det bliver rullet ud. Store virksomheder, i første omgang de helt store, skal fra 1. januar 2024 til at indfase ESG- direktivet, EU og det kommer så ret hurtigt til at ramme underleverandørerne. Og mon ikke vi kan forvente øget fokus fra både offentligt indkøb og et stigende antal forbrugere.


Det er derfor at bæredygtighed fortsat og i stigende grad vil være på skemaet når Favrskov Erhverv arrangerer kurser og arrangementer. Lige nu er der rigtig mange af jer, der allerede tænker forandring ind på grund af markedet som jeg startede med i indlægget.
Så tænk også bæredygtighed ind i både den korte og den langsigtede strategi.


Husk at vi i Favrskov Erhverv gerne hjælper og vejleder med et komme videre med den grønne omstilling. Det kan hurtigt gå hen og blive god forretning.


Har du mod på selv at læse mere, kan du søge på ESG direktivet hos både DE og DI, men din erhvervsforening, ja os, skal nok holde jer orienterede, så følg med i nyhedsbreve og arrangementer.

Med venlig hilsen
Jørgen Schytter

Erhvervschef
Favrskov Erhverv

Vil du med næste gang ?

Få info om de kommende arrangementer og nyheder fra Favrskov Erhverv direkte i din mailboks.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet