Grøn omstilling

VI HAR FOKUS PÅ GRØN OMSTILLING

Om projektet

Favrskov Kommunes erhvervsrapport fra 2023, viste at 76% af respondenterne, udtrykte et ønske om at mindske klimaaftrykket. Det vil vi gerne støtte op om.

 

I Favrskov Erhverv vil vi gerne vejlede de lokale virksomheder, så de får et grundlag for at tænke den grønne omstilling ind, både i den operationelle del af virksomheden såvel som den strategiske del. Vi tilbyder derfor at afdække din virksomheds muligheder for grøn omstilling på begge niveauer, med henblik på at give dig et grundigt overblik over de initiativer, du som virksomhedsejer kan handle på. 

 

Den grønne omstilling er i gang, og jo før man får planlagt den grønne omstilling ind i virksomheden, desto bedre er man forberedt og dermed betydeligt mindre udsat for risiko.

Klimanetværk

 De kommende år skal mange virksomheder, i større eller mindre grad, i gang med implementere grønne forandringer, for at kunne imødekomme de stigende krav der er til rapportering af virksomhedens klimaregnskab. Derfor starter vi den 28. november en netværksgruppe, hvor emnerne på møderne alle omhandler grøn omstilling, som hovedtema.

 Netværket kommer til at bestå af én større gruppe, der alle ønsker at arbejde aktivt med grøn omstilling og/eller tilegne sig mere viden og kompetencer inden for området. Denne netværksgruppe vil som udgangspunkt være et vidensnetværk, hvor man holder sig opdateret på forskellige emner inden for grøn omstilling, og kan sparre med de øvrige deltagere.

Hvis det lyder interessant for dig eller en i din virksomhed, så tøv ikke med at tilmelde dig netværket.

Projekt: Grøn Omstilling

 I slutningen af foråret 2023 tilbød vi sammen med to projektmedarbejdere at afdække virksomhedernes muligheder for grøn omstilling. Det gjorde vi ved at interviewe virksomhederne og på baggrund heraf udarbejde en individuel rapport, der skulle give virksomhederne et klart overblik over muligheder for grøn omstilling. Herfra var det op til virksomhederne selv at få implementeret forbedringsforslagene.

Foruden interviewene udsendte vi også en spørgeskemaundersøgelse til øvrige medlemsvirksomhederne og samlet kom vi over 40 besvarelser. Resultaterne fra projektet bliver præsenteret på første møde i Grøn Omstillingsnetværket.

Bootcamp i Klimaregnskab

 I oktober måned 2023 afholdt vi i samarbejde med Favrskov Kommune og EnergySolution et kursus, på 2 ½ dag. 

Her havde virksomhederne mulighed for at få dannet en baseline til deres klimaregnskab og få en grundig introduktion til Klimakompasset. Derudover fik de mulighed for at dykke ned i virksomhedens data og finde ud af, hvordan de enten skulle arbejde videre med den data efter kurset.

Undervejs i forløbet havde de også individuelle opfølgningsmøder med underviserne fra EnergySolution, så det blev virksomhedsspecifikt. 

Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med
den grønne omstilling

Jørgen Schytter

Erhvervschef

40 45 57 88

js@favrskoverhverv.dk

Winnie Kvist Skriver

Medlems-og marketingkoordinator

86 96 77 11

winnie@favrskoverhverv.dk

Kontakt Favrskov Erhverv

Du er altid velkommen til at kontakte os. 

Ring til os på 86 96 77 11 eller send en mail til info@favrskoverhverv.dk

Du kan også udfylde formularen her, så kontakter vi dig snarest muligt. 

Vil du med næste gang ?

Få info om de kommende arrangementer og nyheder fra Favrskov Erhverv direkte i din mailboks.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet