Hvorfor giver det din virksomhed værdi, at andre linker til dig og hvorfor skriver vi om det?

Helt overordnet beskrevet, er linkbuilding det der sker, når en ekstern hjemmeside linker fra DERES side til DIN side (eller omvendt – kaldet backlinks).

Umiddelbart giver det jo god mening, at besøgende kan komme hurtigt og direkte ind på din hjemmeside. Det er dog langt fra det, der virkeligt giver værdien og det der er grunden til, at du bør styrke din linkbuilding.

Med hjemmesider handler det om, at sikre at en hjemmeside får så høj en søgemaskineplacering som muligt. Der er flere ting man kan gøre for at sikre dette,- dvs. søgemaskineoptimere (SEO).

En af disse er linkbuilding.

Ved at linkbuilde, øger du bl.a. tilliden til din hjemmeside, du ”anbefales” af andre sider, du kommer med i deres sides potentielt højere SEO placering og får dermed mere visning og slutteligt besøgende. Så det handler altså ikke kun om de besøgende, der kommer ind på den eksterne side og følger dit link, men også om at linket til din side ligger et troværdigt og stærkt sted (i SEO-øjne).

Det betyder også at de sider der linker til dig, skal være relevante for netop din branche. Søgemaskinerne er smarte og vægter derfor autencitet og relevans i forhold til den linkbuilding der er. De belønner god linkbuilding og ”straffer” falsk eller ukvalificeret linkbuilding.

Og her kommer Favrskov Erhverv på banen.

Som medlem af Favrskov Erhverv er der (afhængigt af hvilken medlemsgruppe du tilhører), forskellige muligheder for at få dit link på vores hjemmeside og for at SEO-optimere din egen virksomhed. Nogle af disse er bl.a.

  1. Profilside med SEO-tekst og links samt evt. video (Plusmedlem)
  2. Links på medlemsliste/søgning. (Netværksmedlem og Plusmedlem)
  3. Q/A med plusprofiler (Plusmedlem)
  4. Oversigt over udsendte pressemeddelelser (alle medlemmer) *nyt tiltag
  5. Rådgiverdatabase (rådgivere med Netværksmedlemskab eller Plusmedlemskab) *nyt tiltag
  6. Eventuelle faglige artikler/blogindlæg om relevante emner der er til gavn for de andre medlemmer (alle medlemmer)

Derudover er der naturligvis også andre profileringsmuligheder, men ovenstående går på linkbuilding*

 

Vi kan se, at søger en besøgende efter en specifik virksomhed på eks. google eller en anden søgemaskine, vil det, afhængigt af virksomhedens egen SEO, ofte være Favrskov Erhvervs side (med dit link) der dukker op i nogle af de øverste forslag til et sidebesøg.

Det er altid en god idé at arbejde med SEO (i forskellige former) på egen hjemmeside og dermed sikre en højere placering, men det handler også om at udnytte de partnerskaber og, i dette tilfælde, medlemskaber man har, så andres SEO kommer dig og din virksomhed til gavn.

Er du PLUS-medlem er du altid velkommen til at sende os en SEO-optimeret tekst til din medlems-profilside.

Ved spørgsmål om eks. SEO og linkbuilding kontakt os på info@favrskoverhverv.dk eller søg på de andre medlemmer af Favrskov Erhverv. Flere arbejder med netop dette som deres kerneforretning og kan hjælpe dig med at styrke din virksomheds online tilstedeværelse.

Vil du med næste gang ?

Få info om de kommende arrangementer og nyheder fra Favrskov Erhverv direkte i din mailboks.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet