Arbejder du også fokuseret 8 timer dagligt? Nej, for det er faktisk slet ikke muligt.

Den menneskelige hjerne er ikke indrettet til at kunne arbejde fordybet og koncentreret i mere end 3-4 timer om dagen. Det kommer nok bag på en del, for vi arbejder jo meget mere end 3-4 timer, og vi får da lavet noget, hele dagen igennem – også uden for arbejdstiden. Mange ting gør vi på autopilot, for vi behøver ikke at koncentrere os om at tænde computeren eller tømme opvaskeren, men tiden er begrænset når det kommer til arbejdsopgaver, der kræver fokus.

 

Manden bag

Oliver Burkeman er kendt som forfatter, effektivitetsekspert og journalist. Han mener, at ved at beskytte de 3-4 timer dagligt til de mest krævende opgaver eller det vigtigste projekt, så højner man produktiviteten på den lange bane. Han mener også, at ved at tilvælge et fokus på de 3-4 timer dagligt, må man også erkende at tidsrøvere, såsom mails, opkald og møder er et fravalg i den afsatte tid. Det er den erkendelse, der er afgørende for at opnå øget produktivitet. Vi kommer aldrig i bund med mails, dem vil der hele tiden komme flere af, så i stedet for at bruge nogle af de timer på dagen med højest energiniveau til at tjekke e-mails, burde man i virkeligheden nok bruge dem på de store opgaver.  

 

Inddel arbejdsdagen

Hvordan kan du så helt konkret indrette din arbejdsdag, så du får det optimale ud af de sparsomme timer? Effektivitetseksperten, Oliver Burkeman arbejder angiveligt selv efter en metode, han kalder: 3/3/3 metoden. Det er en metode, hvor den produktive arbejdsdag opdeles således:

 

  • 3 timers fokuseret arbejde

Det er her dagens vigtigste opgave skal løses. Fjern gerne de distraktioner, der kan forekomme på forhånd, så du er klar til at tackle opgaven – uforstyrret. Opgaverne kender du bedst selv, men det kan være alt lige fra en præsentation eller en større ændring på hjemmesiden til et nyhedsbrev.

 

  • 3 mindre tidskrævende opgaver

Det kunne være nogle opgaver, der er vigtige, men ikke tager særlig lang tid at løse – typisk telefonopkald, besvarelse af e-mails og møder. Opgaver som disse, er nødvendige at løse, men vil oftest være tilbagevendende opgaver.

 

  • 3 vedligeholdelsesopgaver

Giv dig selv de bedste forudsætninger ved at klare vedligeholdelsesopgaver, såsom oprydning, arkivering, rengøring og mange andre opgaver, som sikrer at arbejdsstationen er ren og ryddelig, klar til en ny dag.

 

Når opgaverne er løst med 3/3/3 metoden, har du klaret dagens vigtigste opgave, og det må da alt andet lige give en god følelse. Nu er du klar til at løse morgendagens vigtigste opgave.

Vil du med næste gang ?

Få info om de kommende arrangementer og nyheder fra Favrskov Erhverv direkte i din mailboks.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet